Nummer 96 2 mars
Ny valuta i Bolviksnäs
Med anledninga av Riksbankens senaste höjning av räntan beslöt byn i helgen att införa ett eget myntsystem. Således bestämde att huvudmyntet blir Enkronor, tillverkade av lokala träd, och Grisöron som växelmynt.

Ett förslag från JO Plogström om att istället använda tomburkar röstades ned av stämman. "Jag har ett gäng i garaget", skojar han då BN frågar om detaljer.
Brygghaveri vid Jägarstugan
Det hårda isläget har tagit hårt på byns bryggor. Värst tycks det vara vid den s.k. slaskbryggan som dragits ned i djupet.
"I år planerar jag inte att fälla några träd", säger den konstruktionsansvarige kryptiskt när BN tittar förbi.
BERGLUNDS FÖRKORTAD
Med anledning av Lax inköp av ny båt blev byborna tvungna att justera längden på den populära förtöjningbryggan. "Min båt är lite speciell, både kort och djup, så jag kapade en bit av bryggan för att den ska passa bättre", säger Lax till BN. "Nu får vi flytta badstegen också".
Vajerbyte på slunga
En snöslunga fick genomgå en större reparation härom helgen. Det var en kopplingsvajer som brustit och fick lagas temporärt. Orsaken till haveriet visade sig vara en felaktig montering vid inköpstillfället.
Extra sophämtning
På grund av det hala väglaget fick Bolviksnäs vänta på tömning av soptunnorna en hel månad senast.

"Inga problem för oss", säger Lorichs på Tian. "Vi har missat alla tömningveckor sedan vi flyttade hit".
Traktorn lagad
Mitt under den bistra vintersäsongen vägrade plogfordonet att starta. Efter en okulärbesiktning kunde man snart konstatera att bränslefiltret var fruset. Dessutom fanns gruspartiklar där och ett mindra läckage. Lyckligtvis fanns reservdelar att uppbringa och snart var motorn igång och redo för nya utmaningar.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!