Nummer 95 6 oktober
Veteran på återbesök
Bo "Bärse" Skoglund, tidigare granne, gladde oss alla med visit och övernattning på Nian. Enligt uppgift drabbades han också av yrsel i samband med kaffet, ett välkänt fenomen i byggnaden från Yrselhus. "Det där slipper man i Evlinge", skojar radiomannen.
Bolviksnäs på post
Som vanligt var det byns soldat, som fick se till att Riksdagen öppnade under god ordning. Enligt bilder var han dessutom iförd grenadjäruniform med sedvanlig björnmössa.
Ny jägarbarack
Bolviksnässkogen har fått en ny fastighet för vapenvård och kaffestunder. "Den är inte riktig i vår stil", säger en av byborna då BN ringer upp. "Den är blå, målad med graffitti och har brunnit på ena sidan".
DRAMATIK VID BÅTFLYTT
Den krävdes kranbil för att leverera byns största fartyg. "Hon har inget bra namn. Jag ska byta till Emmy Lou", säger den stolte ägaren till BN.


Svamp i mängder
Skogen har under de senaste veckorna invaderats av svampar. Jag hittar mest röda kantareller med vita prickar", säger entusiasten Ylva Plogstrröm. "Och där hemma är det mest fotsvamp, tvättsvamp och jästsvamp som gäller."
Inga rönnbär i år
Förra året väntades mycket snö på grund av massor av röda bär. Därför ser det ut att bli barmark i vinter. Forskare har dock varnat för att det ska bli den kallaste på 1000 år. "Vi får se", säger BN's utsände, som redan klivit ur shortsen. "Nu blir det vadmalskläder och tagelskjorta".
Fynd av trattkantareller
Gäster från Skokloster kunde härom helgen förvånat kontatera att läckerbitarna främst växer under träd med klädnypor.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!