Nummer 86 16 juli
Skeppare med bränsleproblem
Gunnar "Glurre" Lax kunde i veckan konstatera att båtmotorns cylindrar var fulla av vatten. "Jag funderar att bygga om den till pump för att vattna i trädgården", skämtar reparatören. "Båten kan vi ju ha till att vattna vägen med. Det är ju ändå hål i botten och jag har två båtar till."

DRAMATISK SJÖSÄTTNING
Den forne bolviksnäsbon Lundblad återvände härom veckan för att låta BN dokumentera Sivans sjösättning. Det blev som vanligt en dramatisk historia som slutade med en vecka vid Arnolds för reparationer.
Maskinparken rasar
Det har varit bråda dagar i byn den senaste tiden. Högberg bytte tidigt på året tvättmaskin, Skoglund valde att renovera den befintliga och Plogström kontrade med troligt kompressorbyte i värmepannan. Slutnotorna är ännu inte reviderade, men allt tyder på att paret Plogström avgår med segern vad det gäller kostnad. BN hurrar och gratulerar.
Upphittat
En så kallad värmesköld till en ljuddämpare har hittats i byn. Troligen av italiensk ursprung. Återlämnas mot beskrivning.
Vatten på Berglunds
Med hjälp av nyanskaffad pump och expansionskärl kan man nu både diska och duscha på bryggan. "Nu fattas bara bastu och simbassäng så blir det perfekt", berättar JO Plogström, som varit medfinansiär.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!