Nummer 81 30 maj
VED FÖR MILJONER
Gunnar Lax, senast inflyttad i Bolviksnäs, har skaffat sig en av världens största vedförråd. "Det sägs att man kan se Kinesiska Muren och min vedtrave från månen", säger ägaren då BN tittar förbi. "Nästa projekt är att få mina nya buskar att synas också."
AMANDA BYTER HEM
Skutan, som satt sin prägel på Arnolds Brygga under många år, har nu seglat vidare. Efter en dramatisk avmastning med fogsvans och en påmastning, som fick avbrytas på grund av skaderisken, gick fartyget för motor till den nya hemmahamnen i Bullandö. Där rapporterades hon senare flyta runt fritt i hamnen innan större bojsten införskaffades.

OCKULTA FENOMEN I BYN
Ett exempel på s.k. kinetisk energi har upptäckts i veckan. Det gäller ett lock till avluftningen på infiltrationsanläggningarna som har förflyttat sig flera hundra meter utan mänsklig hjälp. "UFO-muséet i Köping har underrättats", meddelar den avloppsansvarige.
TAXI VÄRMDÖ GÅR SOM TÅGET
I takt med att undomarna i byn växer upp, kunde det lilla hemmestabaserade företaget i veckan rapportera ökad omsättning under året som varit. Samtidigt sägs den disponibla inkomsten hos familjerna ha reducerats kraftigt.
Blandrashunden Mimmi har nu fått medicin mot sin epilepsi och vi hoppas slippa se fler bilder som denna.
BOLIVIA PROPELLERLÖS
Skoglunds motorbåt tappade under helgen sin propeller. "Det är de där jävla ryssarna som åker runt och saboterar", säger båtägaren, som försäkrar att han satt i sprinten ordentligt i våras. Nu stundar en resa till Kentys Marin för ersättningsvaror.

Högberg och Plogström avvaktar med sin sjösättning tills risken för propellerförlust minskat något. "Jag har låst in min propeller i garaget", säger den senare till BN.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!