Nummer 76 7 maj

NY TRAPPA VID BERGLUNDS
Riksteatern fick släppa till ännu lite rekvisita i veckan då patinerad trappa anlände. "Den här har Sune Mangs sjungit på en gång", berättar den scenansvarige.
BOJMONTERING 2006
Ett av de största vårnöjen som bjuds är när Ström monterar sina bojar. "Jag låser in bojstenarna i garaget så inte någon djävel snor dem", säger montören.


LUNDBLAD FLYTTAR
"Vi har hittat ett hus med större radonavskiljare", berättar trubaduren då BN tittar in vid flyttbilen. "Vår börjar bli för liten nu när barnen växer upp".

Enligt vanligtvis välunderrättade källor har flytten dock inget samband med utslaget i Nacka Tingsrätt tidigare under våren. Det gällde rederiet Tallink som använt en fras som Lundblad hävdar är hans egendom. Vi minns alla devisen "Se skärgården från våra båtar - Lika Blå Som Dina Öron".

Efter tingrättens fällande dom har Tallink nu tvingats måla båtarna vita.

Ny ägare av huset blir Gunnar Lax, Tyresö.
SJÖSÄTTNINGSDAGS
Det krävdes både traktor och jeep för att få Skoglunds båtar i sjön i år. Efter sju sorger och åtta bedrövelser var det till slut ändå dags för en välförtjänad belöning. Sjösättningsansvarige Bo "Bärse" Skoglund torkade svetten ur pannan, kunde konstatera att allt gått efter planerna och tog sig en klunk öl efter avslutat förvärv.PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!