Nummer 72 1 augusti
FÖRSLAG PÅ DAGAR FÖR KRÄFTSKIVA
Det är dags att planera festen - vilken dag passar Dig bäst?
5/8
6/8
8/8
9/8
10/8
11/8
12/8
13/8
14/8
15/8
26/8
27/8
29/8
30/8
31/8


BERGLUNDS MARINA ÖPPNAD!
Det var stor invigning av skärgårdens nya resmål i helgen. Inbjudna gäster samlades redan vid 16.30-tiden för att avnjuta rökt fisk i tortillas och öl från Lidl. "Den smakar inget vidare, men är klart billigast", säger Jan Olof Ström, press- och ekonomiansvarig vid evenemanget.

Enligt uppgift har man även planer på att bogsera dit den gamla sjömacken från Örsö och därmed utöka kapaciteten. "Just nu har vi bara plats för fyra båtar, så jag fick dra upp min egen på land och lämna den olåst över natten", fortsätter Ström.
OLÅTAR PÅ NAMNSDAG
I samband med festligheterna på Olofsdagen valde man att enbart spela skivor med titlar som börjar på O. "Det blev drygt hundra titlar", avslöjar den musikansvarige för BNs reporter. "Den enda vi saknade var O, Store Gud."
KATT ÖVER BORD
I ett obevakat ögonblick under festligheterna attackerades katten Maja Berglund, 15, plötsligt av blandrashunden Walther. Husdjuret valde då att hoppa i vattnet och söka skydd under sjöboden, tätt följd av en fullt påklädd Matte. Den senare försökte sedan locka tillbaks sin gunstling med hjälp av ficklampa och lockrop, men det var inte förrän tonfisk anlänt som djuret valde att återvända till ägarinnans famn.
AMANDA AVYTTRAD
Byns största båt såldes härom veckan till okända spekulanter. Det var ägaren själv som tillkännagav försäljningen vid en kort ceremoni i byn. "Köpesumman är hemlig, men vi tänkte köpa en bil för max 75000:- för pengarna", meddelar Bo Bärse Skoglund när BN ber om detaljer. "Nu blir det i alla fall ett fordon mindre att meka med."
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!