Nummer 62 3 juni

NY MEDBORGARE I BYN
Idag 12.03 födde Gunilla Lundblad en dotter, som därmed blir den andra invånaren som föds i Bolviksnäs. "Vi tänkte kalle henne Sivan", säger Peter Lundblad, artist och lycklig nybliven fader.
HÄNGRÄNNA PLANERAD
Långt gångna planer på montering av hängränna vid Berglunds har ännu inte realiserats. Enligt uppgift väntar man med arbetet tills fasaden är färdigmålad.
FISKEFÖRBUD I MAREN
Camparna vid Bolvik har numera infört en ensidig kvot för fångst i Träsket. Gränsen har satts till max 4 ton per år.
VERANDA PLANERAD SOM BRYGGA
Jan Olof Ström kungjorde härom veckan planer på en ny flytbrygga. "Jag tänkte samla ihop alla tomma ölburkar och lägga under vår veranda för att få den att flyta", säger projektledaren. "Vi kan ju använda Slaskbryggan som veranda istället".
FOTNOT:
Ström har länge haft planer på en egen tilläggningsplats för båten Wunderbaum så att blandrashunden Walther kan gå torrskodd ombord..
GASVÄRMARE NYTT TILLBEHÖR HOS STRÖM
I helgen nyinvigdes den dolda fikaverandan hos Plogmark och Ström efter en utbyggnad. Enlig vad BN erfar, beror den utökade ytan på att en gäst vid ett tidigare tillfälle ramlat av terassen i samband med kaffe. Detta är ett vanligt fenomen i Bolviksnäs och tillbud har tidigare även förekommit hos Högberg. Dessutom kunde värdparet presentera en nyinstallerad gasvärmare för gästernas trivsel.
KLAGOMÅL PÅ SKROTBIL
BN har noterat flera påpekanden angående den skrotbil som fortfarande står parkerad inom byns område. "Jag har i alla fall inte presenning på taket", säger Bo "Bärse" Skoglund då BN tittar in för en kommentar.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!