Nummer 61 4 maj
GOTT OM BORD PÅ BERGLUNDS Ströms möbelunderrede har äntligen kommit till användning. Det var ägaren sjäv som valde att prova sin snickarvingar och flyga in med resultatet. Herrarna i byn drack genast en öl för att testa hållbarheten och man beslöt att ge upphovsmannen godkänt.
WALTHER ORMBITEN
En av blandrashundarna i Bolviksnäs skjutsades i ilfart till veterinär efter att ha kommit i närkontakt med en huggorm. "Det blev både en cortisonspruta och penicillin", säger Ylva Plogmark till BN. Nu stundar vila i upp till en månad.
ARTIST I ÄLGOLYCKA
En välkänd sångare råkade under måndagen ut för en dikeskörning på Bolviksnäsvägen. "Jag skulle bara visa Hugo en älgkalv i vägkanten", säger han till BN's reporter. Tillkallad bärgninghjälp lyckades efter en timma få fordonet tillbaks på vägbanan.

Artisten har under det senaste året både förekommit i Bingo-Lotto och släppt en ny skiva. Han vill tills vidare vara anonym. Sångaren lär också ha varit inblandad vid avlivningen av ett fridlyst kräldjur som uppträtt hotfullt under helgen.
VERKTYG ÖVER BORD
En pinsam malör inräffade under arbetet med en av byns båtar under den gångna veckan. Det var bryggansvarige Bo "Bärse" Skoglund som i ett obevakat ögonblick fick se sin "roller" falla i vattnet och sjunka utom synhåll.
TRADITIONELL VALBORG
Helgen firades enligt seden med bål på torget. Senare trängde hela byn med släktingar och vänner in i Ström-Plogmarks kök för kycklinggryta och dryck. Enligt uppgift var det vid ett tillfälle 43 personer i lokalen och Guinness rekordbok är underrättad.
SJÖSATT OCH KLART
Nu ligger samtliga flytetyg i sjön. Sist i var Högbergs Flipper som fick klara sig utan bottenmålning denna gång.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!