Nummer 59 19 mars
MYSTISK FLAGGDAG
På onsdagen hissades helt oannonserat den blågula fanan hos Lundblad. Spekulationerna om vem som fyllde år startade omedelbart bland byns nybyggare.
"Vi ville bara uppmärksamma att det är på dagen 17 år sedan Peter hade en låt på Hitlistan", säger fru Gunilla då BN tittar in för en kommentar.
HISTORISKA BILDEN

Här ser vi Arnold själv göra ett vinnande kast från Berglunds mot vasskanten
SKOPA PÅ TRAKTORN IGEN!
Våren har nu gjort sitt intåg för gott. Detta markerades i helgen som var genom att snöplogen byttes mot sommarskopa.

Plogen parkerades i skogskanten för att inte skymma utsikten för fastighetsägarna i Bolviksnäs.
ISFRITT VID ARNOLDS
Efter mödosamt arbete lyckades byns isansvarige Bo "Bärse" Skoglund slutligen göra även flytbryggan isfri på onsdagen. "Nu öppnar vi bowlinghallen till helgen", lovar föreståndaren. "Det kommer dock att ta några veckor innan nattklubben sparkar igång för säsongen."
HARSKALLE UPPHITTAD PÅ VIGGSÖ
Förvåningen var stor då öbefolkningen på en skärgårdsö i närheten av Bolviksnäs hittade en del av ett skelett i standkanten.
Naturhistoriker spekulerar nu kring historien runt fyndet. Skallen hade, vad BN erfar, märken av tänder i ytskiktet och man misstänker att det stackars djuret fallit offer för en räv eller annat rovdjur.

Bredband på gång
Vindelnföretaget Hemmanet har nu hotat med att koppla in byns ADSL redan till hösten. "Vi räknar med att det tar ett halvår att rulla ned kabeln från Västerbotten", säger en representant för företaget.

Enligt hitills obekräftade uppgifter lämnades beställningar in redan i början på februari, men bredbandföretaget har inte förrän nu kunnat bekräfta själva installationen.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!