Nummer 50 15 augusti
Flagga felhissad
Bolviksnäs egen flagga hissades häromdagen felvänd hos Lundblad. "Det var Gunilla", urskuldar sig Lundblad när BN tittar in. "Jag jobbar för fullt med min skiva". Enligt uppgift hittades symbolen hängande upp och ned av en bybo.

Radontunna sköljd
Varje halvår är det dags för rengöring av byns enda radonsystem. Efter att ha lånat erforderliga verktyg på Nian skred Lundblad till verket och demonterade anläggningen på någon timme. "Man sköljer den med såpa", säger montören och lämnar senare både rengöringsmedel och borste liggande i gruset utanför Nians garage.

OHYRA VAR FJÄRILSLARVER

Anette Klingeborn-Skoglund hittade häromdagen ohyra bland sina växter. "Jag och min son Viktor samlade ihop hundratals äckliga larver i en plastpåse och slängde dem i soptunnan".
Efter att ha konsulterat litteratur i ämnet, visade det sig senare att det var fråga om blivande nässelfjärilar som vilat i växtligheten. "Det var redan för sent att rädda de stackars djuren", säger Klingeborn till BN. "De hade kvävts i påsen".

Skansens expert Jonas Wahlström är bestört: "Synd på så rara ärtor. Vi betalar upp till 5000 kronor styck för sådana larver."
Ströms Gale startad
Efter flera veckors arbete har nu Skoglund och Leif "Honken" Klingeborn lyckats få igång den gamla utombordare av märket Gale Buccaneer som vilat sedan 50-talet.
Det krävdes slutligen byte av både tranformatorer och tändkabel innan provturen blev av. "Vi la i en gammal aluminiumbåt för att testa", berättar Ström för en häpen reporter. "Den läckte lite, men man märkte att motorn har potential".
Alla hus nu slutbesiktade
I veckan som gick gjordes den slutliga genomgången av fel och brister hos Willa Nordics hus i byn. Representanter för byggföretaget ställde upp mangrant för räfst och rättarting.
"Nästa gång ses vi i domstolen", hälsar nybyggarna efter avslutat förvärv.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!