Nummer 48 1 juli
Berglunds elektrifierad
Tillkallad elektriker installerade på fredagen 220 volts uttag och belysning vid den gamla sjöboden.

Tidigare under veckan sågs Ström och Plogmark gräva ned den nödvändiga kabeln under flera timmar.

Enligt uppgift återstår nu bara den målning som skulle varit klar förra hösten.
Amanda snart körklar
Det var efter ändlösa mätningar och kabelbyten som man kunde konstatera att samtliga lampor utom topplanternan nu är i funktion. "Jag klättrar inte upp och byter", säger Skoglund till BN. "Vi ska ändå inte åka någonstans".
Sjösättning av segelbåt
Claes af Geijerstam, radioprofil och båtägare, lät på måndagen sitt senaste båtförvärv gå av stapeln.
Efter blixtleverans av kvarglömd manual från Malmbrinken tvingades ändå radiomannen att improvisera fram en lösning av själva mastmontaget med hjälp av Bo "Bärse" Skoglund, båtansvarig i byn.

I samband med sjösättningen ville båtägaren slå ett slag för sin nya frisyr. "Jag tänkte kalla den för Mellow Yellow", säger han till BN.

Vad båten ska heta är ännu ej klart.
Ny båt i byn
Under söndagen hämtades ännu ett flytetyg till Arnolds brygga. Efter en äventyrlig resa till södra Nämdö kunde paret Skoglund och Högberg leverera en nyinköpt segelbåt under triumfartade former. Barnen lär redan ha döpt den till BolFia, erfar BN.
Ännu en bänk hos Ström
Ulf Mörtberg, friggebodsboende i byn, startade under veckan ett nytt byggprojekt med hjälp av ett kortare vattenpass från Brisak.
"Bänken är inte alls sned, det är horisonten som lutar", säger Mörtberg då BN gör en kvalitetskontroll efter avslutat arbete.

Företagsledare på promenad Ethna Yourell-Högberg, chef vid Polarn O. Pyret, sågs vid flera tillfällen utomhus under den gångna veckan.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!