Nummer 41 25 mars
Envisa myror
BN beklagar att det även förra veckan uppträdde myror på hemsidan. Dessa ska nu vara borta och skulle det ändå dyka upp någon enstaka insekt ber vi att läsarna påpekar detta så att vi kan få bukt med problemet.
Isen släpper greppet
Viktor skoglund övervakade vårens intåg från kullen bakom Berglunds. Enligt uppgift fick gossen ett kastspö i julklapp, men har ännu inte haft chans att landa några fångster.
Radiolegend tittar förbi
Claes af Geijerstam gjorde en snabbvisit under veckan som gick, iförd läderställ och flickvän. Den svarta motorcykeln lär ha hörts redan i Siggesta.


STORA DÄCKBYTARDAGEN
I helgen skiftade större delen av byn till sommardäck. Ström hade ställt upp hjul och fälgar redan på fredagen för att vara redo för det vårliga evenemanget. "Man vill inte förlora tid när det är dags", säger däcksentusiasten.

Peter Lundblad väntade dock med sitt arbete och ägnade helgen åt att byta en glödlampa. "Jag kör fortfarande kupévärmaren i radonavskiljaren också - man vet aldrig när det smäller till och blir kallt igen".
Båtar avtäckta
Både Flippern och Skoglunds Crescent är nu presenningslösa och startklara. Dessutom försågs lilla roddbåten Bolia med motor redan under lördagen.
Olyckligtvis tvingades man dock konstatera att bensinslangen inte klarat vinters kyla. En order hos Biltema lades därför på stående fot med hjälp av Ström. "Vi tar en likadan fast mjuk", skojade båtägarna.
Rost i chassit
Skoglund fick leta rejält för att kunna hissa upp fruns Nissan Bluebird. "Det svåra är att hitta en balk som håller", säger radiomannen efter att ha inspekterat underredet på fordonet.
Mimmi trattlös i veckan
Nyopererad inväntar nu blandrashunden kommande fredag då sutur och tratt blir historia. Därefter stundar ånyo vilda jakter på byns katter och fåglar.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!