Nummer 39 13 mars
Våren är här
Nu blåser varma vindar över Bolviksnäs. Snön och isen som legat vit smälter och flugor och annan ohyra återvänder.
Än så länge har dock BN inte haft några som helst besvär med myror, vilket redaktionen är mycket tacksam för.
Skogis i Hatten
Bo Skoglund har nu tagit upp kampen med sin fru om att skaffa största mängden huvudbonader. För bara någon vecka sedan visade han ett av sina favoriter.Nytt fordon i byn
Efter en resa till Öland förra helgen återvände JO Ström med oväntat bagage. Det visade sig vara en eldriven moped som införlivats i samlingarna, mest för att kunna lägga en ny däcksdimension till de övriga.
"Jag ska ha den när jag åker till badrummet ifrån köket", säger den lycklige ägaren till BN.
Rosten härjar vilt
Nu byts avgassystem var och varannan dag i byn. Det är vinterns saltangrepp som gjort sina attacker. Värst är det enligt uppgift med en Nissan bluebird, ägd av Anette Klingeborn-Skoglund. "Den blir tio kilo lättare varje gång jag stänger motorhuven", säger maken Bo till vår reporter.
Måndagsbesök på verkstad
Nu är tid bokad för reparation av Högbergs jeep. Det är som vanligt Anttis Bilverkstad som äntligen lyckats pressa in en arbetsdag. "Det er en jefla massa pilar som ska lakas no", meddelar verkstadsägaren då BN ringer upp.
Valborg i sikte
Årets rishög växer nu till sig inför den festliga dagen då bål serveras på bytorget. Underhållningen planeras just nu för högtryck. Bland annant kommer byns röjningsansvarige att hålla ett roligt föredrag om plogvinklar. "Vid 38 grader händer det grejor", skojar talaren.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!