Nummer 38 3 mars
Besiktningsdags
Ett evenemang som alltid väcker stort gemyt i byn går av stapeln nästa vecka. Det gäller Skoglunds som ska besikta sina båda fordon.
"Det blir till att meka hela helgen", säger Bo Skoglund. "Vi blir nog tvungna att åka till Högdalen för att få igenom våra bilar". Enligt uppgift är det s.k. backljuset ur funktion på Jeepen efter ett smärre missöde tidigare under vintern.
Barn på avvägar
Såväl barnen Skoglund som Robin Yourell-Högberg har varit bortresta under sportlovet. Till allas lättnad återvände de dock utan brutna ben och armar.
Jim H. fick vikariera som barn under perioden.
Luftvärnet får konkurrens
Paret Ström-Plogmark har skaffat ny trädgårdbelysning.

Det erfar BN sedan byn i veckan fick besök från Luftfartsverket, som noterat anmärkningar på störande sökarljus.
Enligt vad BN erfar, rör det sig om solcellsdrivna lampor som laddas på dagen och som kvällstid flödar med en styrka av hela 3 watt.

SAS och Finnair har haft många klagomål då passagerarna väcks vid nattliga överflygningar.


Lika som bär
Blandrashunden Mimmi har beskyllts för att vara lik en spansk polis. Nedanstående bilder visar klart att så inte alls är fallet.


Mimmi

Spanjor
Trubadur på långresa
Sångaren och underhållaren Peter Lundblad var i veckan i Västervik för att sjunga och spela.
"Hur f-n kan man ha en visfestival i februari?", undrade resenären då han blåfrusen återvände till byn. "Och inte en käft kom ju till konserten heller.".
Jeep urladdad igen
Högbergs Daihatsu har ännu en gång kommit i olag. Den här gången gäller det en generator som slutat leverera startström. Anttis Bilverkstad ser som vanligt fram emot ett besök. "Jag kommer att kräva en garantireparation", säger Högberg till BN, som önskar lycka till.
Mopedmotor lagas
Den gula flakmoped som synts i ett av byns garage saknar nu motor. Den lär vara inlämnad på reparation i Stuvsta.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!