Nummer 30 9 oktober
Båtupptagning klar
Under veckan som gick kunde BN konstatera att en stor del av byns båtbestånd nu ligger på land. Flippern gick som vanligt upp först och släpades helt enkelt hem över gräset, ett tillvägagångssätt som dessutom avlägsnar snäckor och bottenfärg inför vårens rustning.
I helgen såg vi också Wunderbaum och Fläskfia i torrlagt skick, den senare kraftigt bevuxen med snäckor. "Det fixar vi i vår", lovar ägaren.

Arnolds med ström
Sjöboden Arnolds är nu helt elektrificierad. Här fattas varken belysning, radio eller bar. Vid mörka kvällar tänds också utebelysning helt automatiskt.
Berglunds sjöbod tycks dock avvakta med samma faciliteter. "Vi ska bara måla färdigt fasaden först", säger JO Ström till BN.
Enligt uppgift ligger bollen hos Lundblad, som dock ännu inte lyckats få plats med projektet i sin agenda.
"Jag har fullt upp med Hugo", pustar den målaransvarige.
Ny pojkgrupp bildad
Nu siktar Bolviksnäs på den stora skivmarknaden. Gruppen Boyztone, eller Bojstenarna som de själva kallar sig, har just gjort sin första skiva. Som första singel släpps "Nyklippt och Persilja" nu i veckan. När herrarna ska ut på turné har de själva valt tjejgruppen Toilettes som förband.
Segelbåt ny farkost i byn
Bo Skoglund lät i veckan meddela att han skaffat nytt flytetyg. Enligt vad BN erfar, rör det sig om en mindre segelbåt av märket Terhi. För närvarande ligger den på Nämndö, men kommer att transporteras hem sjövägen innan vintern. Därmed har Skoglund lika många båtar som katter, nämligen fem.


Ny frisyr introducerad
Det var på söndagen som byns båtansvarige överraskade alla med en ny kalufs. "Det är väl inget konstigt med den", säger Skoglund till roade kamrater. "Både Sven Lindahl och prästen Ingemar Simonsson såg ut så här redan på 60-talet".

MATRUTAN
Grannens Köttfärslimpa
1 telefon
2 kalla öl
1 skvätt whisky

Ring och kontrollera när maten serveras. Titta över c:a 10 minuter tidigare för att försäkra dig om att inte missa fördrinken.
Njut av maten och låt dig väl smaka! Glöm inte att prova de goda tillbehören.
Se till att du lämnar sällskapet innan det blir dags att ta hand om disken eller värden somnar.

Lycka till!
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!