Nummer 29 9 september
Val-Extra
Ett nytt parti har sett dagens ljus i Bolviksnäs. Det är Skogspartiet som nu dyker upp med paroller som berör. Bl.a. kräver man att invandrare i byn ska kunna mätsystemet för fisk, dvs. längd x höjd i centimeter. Man bör också kunna köra traktor hjälpligt. Ett förslag om språkkunskap har dock tillfälligt övergivits. Det gällde talesättet "Sex raska laxar i en laxask" som skulle kunna uttalas felfritt. Vid ett par tillfällen har dock även byborna själva haft problem med frasen, speciellt i samband med kaffe.

Mimmi utan fobier
Blandrashunden Mimmi har nu kommit över sin båtskräck. Vid ett flertal tillfällen har hon företagit resor till Sandön. Med skräckblandad förtjusning har hon också synts simma omkring planlöst i vassen vid Arnolds. "Hon letar antagligen efter atomdrag" , säger Caj Högberg, ägare och domptör.
Allvarligt tillbud på Arnolds
I lördags eftermiddag höll det på riktigt illa i samband med en båt som skulle lägga till. Det var Claes af Geijerstam och fästmön Kristin Rydberg som missuppfattade varandra. I tumultet som uppstod då den sistnämnda skulle kroka fast i bojlinan bar det sig inte bättre att ett par solglasögon av märket Diesel föll överbord. "De kostade 1200 kronor", säger Rydberg till BN.
Hobbydykare på fiskafänge
De glasögon som i lördags förlorades återfanns på söndagen vid en nedstigning i dykardräkt vid Arnolds. Enligt uppgift hittades inte mindre än sex par glasögon, ett hundhalsband och en Musse Pigg-docka vid tillfället. Man misstänker nu att någon skämtat och kastat i flera par för att försvåra dykarens uppgift. Gärningsmännen har ännu ej identifierats.


Bilden:
Några av de glasögon som hittades vid dykningen.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!