Nummer 25 vecka 28
Rekrytering i Luleå
Ethna Yourell-Högberg var under tisdagen och onsdagen i Luleå för att nyanställa personal. Enligt vad BN erfar rör det sig om föreståndare till bowlinghallen i Arnolds och en ny byfåne i byn. "Jag har träffat ett par tystlåtna lappar från Pajala som borde passa perfekt", säger hon till BN.
"Den ene har moped med knäskydd." Det framgår inte om hon därmed avser bowlingföreståndaren eller inte.
Nästan rekord
Familjen Lundblad tangerade igår ett notering i Guinness rekordbok då de reste fem personer i en jolle till Grinda och tillbaks. "Jag hade 4% olja i tanken för säkerhets skull", säger Lundblad.
Vingklippt evenemang
På grund av värmen fick stora delar av BN-galan ställas in i år. Man fick decimera evenemangen till hastighetsmätning av byns båtar och ett rekordförsök av Caj Högberg som försökte slå det gamla noteringen i att stå på en windsurfingbräda och segla helt utan vind.
Resultat motorbåtar
Namn Förare Hastighet
Wunderbaum Ström 29,75
Dragonfly III Högberg 28
Bolivia Skoglund 22,5
FläskFia Lundblad 19,2
Resultat Hastighetssegling
Namn Förare Hastighet
TomGlo Högberg 0
Sjöbod tömd
Under veckan städades boden vid Berglunds. Till allas förvåning lyckades man fylla tre 12 meters containrar med sopor. "Vi behöver göra plats för fler motorer", säger J O Ström, ägare av en Gale 15 Hk och en Tomos 4 Hk. "Jag har fått erbjudande om att överta en Bedford Diesel från Riks."
Sten flyttad
En större sten bogserades under gårdagen ut på djupare vatten. Det var Bo Skoglund som efter att ha försökt rycka ut den med båten Bolivia fick ta till det grövre artilleriet, "Jag blev tvungen att starta Amanda", klagar Skoglund till BN. Efter kraftigt gaspådrag släpades stenen ut på djupet för att göra plats för nybyggnationer vid Arnolds. "Vi har planer på en crickethall".
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!