Nummer 22 vecka 25
Båtproblem igen
Ännu en gång har Lundblad drabbats av malörer. Det var i förra veckan som trubaduren bara kunde konstatera att båtmotorn gick på en enda cylinder. Byns mekanikerpar, Skoglund och Högberg, skred snabbt till verket, denna gång förstärkta med en norsk expert. Efter långa tester kunde man slå fast att felet låg i tändspolen.
Trots att hela tändsystemet var urkopplat, ville Lundblad förtöja båten ordentligt. "Den där båten springer igång när som helst", säger sångaren.
BN har tidigare rapporterat om en incident där Lundblad fallit ned på durken i båten.
Nytt pris instiftat

I samband med helgens invigningsfest ville Anders Berglund under sitt korta besök överlämna ett vandringspris, den s.k. "Gyllene Fjädern", till juryns ordförande Bo Skoglund. Utmärkelsen kommer att delas ut till vinnaren i det årliga mästerskapet som går av stapeln i juli, BolviksnäsRacet.
Tävlingen, som lockar många deltagare varje år, startar från pontonbryggan klockan 12. Därifrån går vägen via Berglunds Veranda, där man måste landa en fisk. Avslutningsvis backas båten hem till startplatsen.


Det åtråvärda priset hänger till vidare på fiskeboden.
Elavbrott i Bolviksnäs
På grund av åskan drabbades hela byns matlagning av energibrist under måndagen. Enligt uppgift var det ett nedslag vid Vaxholm och Rindö som släckte Norra Värmdö. Högberg hade redan börjat planera för pizzabak i täljstensspisen, då elektriciteten utan förvarning återvände.
Under söndagsnatten hade Skoglund ett mer lokalt avbrott då Anders Berglund kopplade in sin båt i nätet.
Ny bod planerad
Byggnationerna i byn fortsätter med ohämmad fart. Nu är det Skoglund och Högberg som arbetar på ritningarna till den nya sjöboden. "Vi räknar med att ha två källarvåningar under den", säger Skoglund. De första kunderna blir Zoo-Butiken i Gustavsberg och en bowlinghall i nederplanet.
Svante Skoglund på Byggnadsnämnden har inget att erinra. Sockeln kommer att bli cirka 12 centimeter.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!