Nummer 19 vecka 22
Olyckstillbud i byn
Peter Lundblad, trubadur och båtägare, råkade häromdagen ut för ett allvarligt missöde. Han skulle starta sin båt och råkade ha växeln ilagd. Motorn, som normalt inte borde starta i detta läge, sprang igång och Lundblad hamnade på durken. Flytetyget som vid tillfället ej var tömt på regnvatten, gjorde att Lundblad blev rejält våt. "Den här båten är så fruktansvärt lättstartad", säger han till BN. "Nu ska den ösas i alla fall!".

Oidentifierad båt hittad
Under måndagen hittades en mindre motorbåt av märket Ideal förtöjd vid Berglunds veranda. Enligt uppgift syntes den lägga till redan vid 6.30 på morgonen. Ett intensivt detektivarbete startades under dagen. Då tillbehör som en äldre kudde och flytväst fanns kvarlämnade på arbetsbänken, identifierades ägaren till en äldre man i 60-årsåldern. Han hade också en 25-litersdunk med vatten för att hålla vätskebalansen under resan. Inget spår av åldringen fanns dock vid tillfället. "Han kanske har drabbats av hjärtinfarkt och avlidit", föreslog Gunilla Nilsson, massös och småbarnsmor. Byns båda labradorhundar skickades ut för att söka efter kroppen, men utan resultat.
Bo Skoglund, båtexpert och jovialisk figur i byn, fann dock senare snabbt en lösning på mysteriet. "Vattendunken är ju fastspänd med remmar från Riksteatern - det måste ju vara Ola Brinks båt. Han har en Ideal 435, eller Desert 4:a som vi säger".
Fotnot: Ola Brink samåker med paret Ström till Hallunda.
Vädret
Sol och varmt, minst 25 grader, under arbetsveckan. Kallt och regnigt till helgen.
Strömmingen går till
Under helgen var det stort fiskafänge i byn. Alla män, utom Hugo, for i tre båtar för att utröna beståndet av sillfisk i omgivningarna. Man startade vid Sandön, där det enligt obekräftade uppgifter skulle finnas ett populärt tillhåll. Efter några minuters spänd förväntan kunde dock fiskekamraterna bara konstatera att ryktet om det rikliga stimmet var kraftigt överdrivet.
Man flyttade därför till den s.k. järnbryggan och strandade efter bara en halvtimme hela tjugotre strömmingar. Olyckligtvis var fångsten dåligt fördelad bland farkosterna. Således fick Lundblad ingenting alls.
Generöst lät dock storfiskarna i Skoglunds båt meddela att strömmingen skulle rökas och att alla i byn fick avnjuta resultatet.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!