Nummer 18 vecka 20
Långväga gäst i pingst
Sent på lördag kväll kommer en resenär hela vägen från England. Det är ingen mindre än William Reilly, journalist och kompositör, som gästar Bolviksnäs. BN ser redan fram emot att lyssna på mannens senaste alster, vilka brukar presenteras med både fingerknäpp och dans.
Dagens väder
Kallt och djävligt.
Dragningslista
Första pris i årets vårlotteri, en eldfast telefon för ugnen, gick till nummer 453765.
Asbestmössa och -vantar medföljer. BN gratulerar!
Ny husvagnsprototyp visad
I veckan kunde vi skåda stora nyheter vid campingen. En helt banbrytande idé såg dagens ljus, då en av gästerna byggde en modell helt i trä med lastbilschassi. Fordonet var till förvillelse likt Högbergs friggebod, men vid en närmare okularbesiktning kunde BN konstatera att detta var en helt ny konstruktion. Det är ännu ej klart i vilken skatt- och försäkringklass ekipaget kommer att hamna.
Läckande åldring
Den gamla båten Amanda har visat sig ha besvär med interkontinens. Enligt Bo Skoglund, båtägare och problemlösare, är det fråga om en vattenslang till kylsystemet som visat sig ha svårt att hålla tätt. "Här räcker det inte med solution", säger Skoglund och tar sig för pannbenet när BN tittar förbi. "Nu blir det ingen söndagslunch på Grinda i år heller - det är väl själva fan".

Avbruten färjeresa
Fredag morgon var det nära att Caj Högberg reste iväg med Vaxholmsfärjan för att träffa Lennie Norman i Djursholm. Lyckligtvis var resenären tvungen att återvända för att hämta kvarglömda artiklar och i samma ögonblick ringde nämnde Norman för att avstyra besöket. Orsaken är i nuläget oklar.
Trädgårdsdags
Nu är det dags att sätta potatis. Ingeborgs Handelsträdgård slår nu ett slag för aktiviteten och säljer 40-kilossäckar för bara tio kronor. Med tanke på allt arbete du måste lägga ned på planteringen, tycks en ännu bättre lösning vara att helt enkelt peta bort groddarna från sättpotatisen och äta den direkt. Man kan också göra snaps!
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!