Nummer 17 vecka 20
Punktering ny fluga Många fordon i byn har haft problem med däcken under veckan som gick. Först var det traktorn som en morgon var helt utan luft på vänster fram. Därefter tvingades Caj Högberg köpa ny slang till sin Monark moped ända ifrån Malaysia. Priset på artikeln blev ändå rimligt, cirka fyrtio kronor. För tillfället är det sonens Zündapp som har s.k. "pyspunka". Lyckligtvis har fadern i huset kompressor i garaget, så ännu kan han hjälpligt hålla ringarna stångna.
Campingen öppnad
Gästavdelningen i Bolvik har nu slagit upp portarna för säsongen. Enligt Nacka Värmdö tidning har man i år ett helt nytt koncept, nämligen kavajtvång vid köp i kiosken.

Vägvisare på plats
För att komplettera den gärdsgård som uppförts vid Ströms fastighet har man nu beslutat markera infarten med matchande vägskylt.
Nu kan alltså alla besökande inte bara hitta rätta vägen utan också avnjuta den totala illusionen av Småland.
Full fart i midsommar
Planeringen inför årets firande har nu startat. För att förhöja feststämningen har Arne Stoor anlitats för att borra efter vatten under hela helgen. Förhandlingar pågår också med Vattenfall som möjligen kommer att kunna gräva för elinstallationer medan sill och snaps intas under festliga former.

Ny hattsamling avslöjad
Det är inte bara Anette Skoglund som vurmar för hattar. Under veckorna som gick fick vi chans att titta på en rival till den välkända byprofilen. Det var Ebba Planck som tog upp kampen med en röd s.k. "Beppemössa" under målningen av Jägarstugan. "Jag fick idén under Godnattstunden på sjuttiotalet", säger Planck till BN. "Dessutom håller den både mygg och efterhängsna älgar på avstånd."
Ölandssten lagd med besvär
Under helgen som gick startade Skoglund Projekt Veranda. "Det är inte så jävla lätt när man varken har sten eller sand", säger Skoglund. Efter samtal med tidigare grannar i Mörtnäs har man nu fått kontakt med ett företag i Stockholm, som dock tyvärr ännu inte säljer på kredit. "Vi får vänta tills jag får lön", avslutar anläggaren.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!