Nummer 16 vecka 20
Dubbel födelsedag Både Anette Skoglund och Jan Olof Ström fyllde på söndagen år, vilket firades med hemrökt lax och pompa och ståt redan på lördagseftermiddagen. Festsällskapet bar med sig en hel del presenter och allt tyder på att både fiskar och nötknäppare fanns bland paketen.
Clabbe säljer båt
Claes af Geijerstam tvingades under helgen att använda byns båtbestånd för att forsla hem sin Tvåkrona som nu är till salu. För säkerhets skull gick båtägare Skoglund och Högberg samtidigt över de oroliga vattnen till Lillön.
Här visade den kände radioprofilen sällskapet runt och avslutade med att skänka en flaska med tolv år gammal whisky till båtägarparet.
Felskurna gipsskivor
Ett uppseendeväckande fuskbygge uppdagades under helgen som gick. Det var Ulf Mörtberg, känd turnéprofil och hobbysnickare som till allas förvåning avslöjade långtgående felkonstruktioner i Ströms friggebod. Enligt uppgift var gipsskivorna på innerväggen helt enkelt felmonterade, saknade bärande support och lämnade mycket övrigt att önska. "Här går fan inte att spackla", klagade Mörtberg uppgivet då BN kom för att hälsa på.
Ansvarig firma kontaktades omedelbart och mitt under helgen anlände byggfuskarna med rodnande kinder.
Tumult vid traktorn
Stort bråk utbröt i Bolviksnäs i helgen. Det var musikern och nyblivna fadern Peter Lundblad som bryskt fick föras åt sidan då han försökte fylla på mer olja i traktorn. På bilden kan vi se hur både Jan Olof Ström och Bo Skoglund avstyr försöket.
"Vi hade mycket mer olja i Nykvarn", säger Lundblad till BN. "Mätstickan skall vara fuktig hela vägen upp!"

Nytt konstverk på ängen
En ny staty har rests vid det s.k. Torget. Det lär vara en pjäs helt gjort i trä, föreställande förra finansborgarrådet Hjalmar Mehr. BN har försökt kontakta konstnären för en kommentar, men inte lyckats.

Jägarstugan ommålad
Det var full fart då vår grannstuga målades i helgen. Enligt uppgift kommer färgen från Falu Silvergruva i Sala. En modell lär finnas på Tekniska Museet.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!