Nummer 15 vecka 19
Sänkt tomgång på Zündapp
Efter många turer har nu Högberg äntligen lyckats sänka tomgången på sonens moped. Det var för ett par veckor sedan som ägaren köpte delar mot postförskott för dyra pengar. Det rörde sig om chokedetaljer, men efter nedmontering av mopedens förgasare kunde Högberg bara konstatera att åtgärden inte var tillräcklig.
Kontakter med Svenska Zundappklubben ledde dock till slutsatsen att man kunde utesluta problem med choken. Det visade sig helt enkelt vara insugningsluften som var för riklig.
Efter en dags slit med gummipropp och solution kunde dock byn avnjuta resultatet och sonen Robin kan nu starta utan missljud från växellådan.
TOPPLISTAN

Sven-Ingemars
Ett litet blött paket med vita öron
Ur Filmen Sånger om Hugo

Brio Me' Tumba
Man ska leva på veranda

Dieter Lundblad
Nehmen Sie mir zum See

Tomas Lidén
Sommaren med Kurt

Bödvar Bjerke
Jag faller ikväll - ned från balkongen

Esther och Jerry Williams
Swimming in the rain


MATTIPSET
Att röka fisk

Mal ned fisken till färs. Torka i ugnen c:a 50 minuter. Rulla in i cigarrettpapper. Tänd och njut, gärna tillsammans med snaps.

Fotnot: Har du slutat röka kan du istället snusa fisken. Glöm inte snapsen!
Veranda på varenda tomt
Inför sommaren planeras nu nya anläggningar i byn. Lundblad och Nilsson har långt framskridna planer på en veranda och i helgen köptes virke hos Bauhaus i Länna.
Även Bo Skoglund hade liknande planer, men dessa gick i stöpet då hustrun Anette långt tidigare valt Ölandssten som underlag. Allt tyder nu på att Lundblad kommer att hinna före med sitt projekt och BN ser redan fram emot invigningen.
Bolviksnäs på TV
I tisdags fick vi besök av ABC-nytt som tvingades intervjua Caj Högberg för att avslöja sanningen om Jerry Williams. Man hade efter långa efterforskningar sökt hitills obekräftade uppgifter: Är Jerry för kort? Svaret blev, inte helt oväntat, Ja!
Reportageteamet kunde därefter lugnt återvända till studion.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!