Nummer 13 vecka 17
Ölandskatt havande Enligt hitills obekräftade uppgifter är katten Brisak ånyo med kattungar. Det var på fredagskvällen Skoglunds lät meddela att familjen väntar tillökning. Ett gammalt rekord är därmed snart historia, då familjen kommer att ha inte mindre än 36 katter i huset.
"Vi kommer i alla fall inte att ha problem med möss", säger Anette Skoglund då BN kommer för att gratulera.
Den blivande fadern är fortfarande okänd.

Ny vägskylt
Ett förslag på ny vägskylt anlände till BN i dagarna. Det var vägverket som nu slår ett slag för förbud att ställa husvagnar på altanen.
Berglunds brygga sänkt!
Under helgen som gick tvingades byns befolkning att sänka nivån på Berglunds Brygga för att anpassa höjden till nuvarande vattenstånd. "Det krävdes en lång planering innan så kunde ske", säger Caj Högberg och Bo Skoglund till BN. Det hela blev mer odramatiskt än man kunde ana, och det krävdes att en något överviktig Skoglund själv klev ut på bryggan för att anläggningen skulle sjunka på plats.
Orsaken till projektet var blandrashunden Walter som haft stora problem att gå ombord under våren. Eventuellt kommer bryggan att höjas igen om vi får högvatten.
Ny hastighetsgräns
Campingens elansvarige lät på lördagen meddela att hastigheten på byvägen nu höjts till 30 vid campingen. Samtidigt lär man ha beslutat att 50 ska gälla på resten av sträckan.
Återstår nu att se om detta påverkar dammeffekten positivt.
"I själva Bolviksnäs kör vi 110 som vanligt", säger de vägansvariga.
Turnélegend på besök
Per "Piffen" Thunberg, känt namn i musikerkretsar, var i söndags på snabbvisit hos Ström. Enligt uppgift var mannen egentligen i huvudstaden på födelsekalas, men valde ändå att besöka Bolviksnäs innan återresan till Kalmar och Borgholm. Thunberg fick också möjlighet att på plats studera Högbergs moped, en Monark från början av 50-talet. Han lät berätta spännande episoder från Rök, en ort i närheten av Mjölby, där han redan på 60-talet reste på ett liknande fordon.

Hugo åter i byn
Efter ett veckolångt besök på västkusten återvände på söndagen Hugo och mamma Gunilla åter till Bolviksnäs. "Vi hade görtrevligt", säger hon på sin oefterhärmliga dialekt. BN hälsar Välkommen Hem!
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .

Hitta bland våra andra sidor!