Nummer 10 vecka 14
BN fyller 10
I och med dagens upplaga uppnår BolviksNews den aktningsvärda åldern 10 nummer. Enligt hitills obekräftade uppgifter kommer evenemanget att firas med banderoller och besök av Kungliga Vaktparaden. Vid 17-tiden kommer också att ordnas flyguppvisning, då 10 militära plan av typen JAS kommer att rulla runt på ängen.
Axels Tivoli bjuder på pariserhjul och akrobaten Ormen Långe, som kommer att slå knut på sig själv.
Programmet avslutas vid 19-tiden med Friggebrödernas Flygande Pyramid på vattenskidor och ett fyrverkeri av aldrig skådat mått. Välkomna!
Bredband på gång
Då kommunen inte kunnat erbjuda höghastighetsanslutning till InterNet kommer man istället att starta ett eget nätverk, BolviksNet. Kommunikationen kommer att ske med akustisk modulation, dvs. kaffeburk och sytråd. "Vi kommer att kunna erbjuda dataåtkomst via vår sökmotor Dräggel", säger C. Högberg, nätansvarig och investor i projektet.

Uppkopplingen blir dramatiskt enkel: Man lyfter bara kaffeburken och ropar "Hallå, ja?". Omedelbart svarar Dräggel och hittar lösningar på eventuella frågor och problem.
"Sitter jag bara i närheten av Tv:n så kan jag ge både nyheter från CNN och aktuellt väder", lovar Högberg.
Enligt kommunen krävs inte bygglov för anläggningen. Jag har tittat på ritningarna och pratat med Kom & Hälsa, säger Svante Skoglund på Byggnadsnämnden till BN. "Vi är bara orolig för höjden på socklarna i kommunen."
Börsen i dag
Walter A +46446
Skoglund B +1 2210
Lundblads Oil -5 9456
Daihatsu -2 7343

Ännu en samlare
"Jag samlar på vinterdäck", säger Jan Olof Ström då han visar oss runt på ägorna. "Det började hemma i Spånga när jag fann ett barnvagnshjul." Numera har Ström en vass flora av gamla hjul och fälgar.
"Den där tillhörde Prins Bertil." Han pekar medan vi vandrar runt på betongplattan han lät gjuta för att husera föremålen.
Blivande frun, Ylva Plogmark, är inte lika förtjust. "Vi skulle ju bygga friggebod", säger hon och skakar på huvudet. Hunden Walter lägger svansen mellan benen och vi tackar för besöket.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .