Nummer 9 vecka 14
Slamkrypare på tipspromenad
Det har uppdagats ett fel i ett av svaren till påskaftonens tipsrunda. Det visade sig att rätt svar inte fanns med bland alternativen till fråga 10A: Vem skrev "Jag har bott vid en landsväg".....Det rätta svaret skulle ha varit Alvar Kraft och inte Edvard Persson. Ledningsgruppen för tipsrundan tar naturligtvis på sig ansvaret för den lilla fadäsen men tycker fortfarande att Persson borde ha skrivit visan ifråga. "Det är det minsta man kan begära av en så stor artist", menar de.
Fotnot: Tipspromenaden slutade med vinst för lag Jim & Viktor
Felklädd entré
Ett märkligt ekipage smög sig in i vår bygd på självaste påskdagen. På två hjul lyckades Claes "Clabbe" af Geijerstam, känd radioprofil, ta sig förbi infartsvägen och överraska familjen Högberg med en låda av papp. Innehållet, som var konfidentiellt, sas vara arbetsrelaterat.
Hans något märkliga MC-klädsel lär ha berott på att han tagit fel på det gamla uttrycket "Rattmuff Av - Shorts På", vilket som bekant endast gäller då man reser med bil. Kraftigt nedkyld styrde han senare hemåt, dock efter att först stärkts av en varm korv och ett glas Coke hos paret Ström-Plogmark.
Båtarna i sjön
Under helgen sattes hela Bolviksnäs båtsamling i havet. Det var på påskaftonen Ström tog initiativet till projektet. Båt- och släpägaren kände sig arbetssugen redan tidigt på morgonen och vid 10.30-tiden låg både WunderBaum och Bolivia i sin rätta miljö, senare följda av Lundblads ännu ej döpta ögonsten .
Kniviga gängor
Det var nära att sjösättningen av Flippern gick om intet. Det visade sig nämligen att fästskruvarna till motorn var av en så udda karaktär att både OK och Brisak gick bet på uppgiften att uppbringa en extra mutter. Det var först efter mer kraftfulla efterforskningar som båtens ägare till allas lättnad kunde byta hela bulten till en modell M14 från Värmdö Trä och starkt försenad få båten i sjön.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .