Nummer 6 vecka 13

Ny knap på Bolivia
En granngåva fann sin rättmätiga ägare under söndagen. Det var Caj Högberg, 52, som vid ett obevakat tillfälle skänkte en s.k. knap till Bo Skoglund. Mottagaren skred genast till verket: Inom en timma satt tillbehöret på plats.

"Nu blir det sjösättning till i påsk", lovade radiomannen, som rusig av glädje kunde konstatera att endast en snabb rengöring av båtens innandömen återstår innan transporten till havet går av stapeln.
Röjarfest under helgen
Redan klockan åtta på lördagsmorgonen startade arbetet att kapa upp och transportera bort träd och timmer från byn. Hela projektet höll dock på att gå om intet, då startsnöret till motorsågen brast. "Jag körde den en halvtimme i går", sa Skoglunds vän Øysten, fotograf och kapansvarig till BN. Lyckligtvis vaknade Peter Lundblad redan vid 11-tiden och man kunde därför införlova även dennes motorsåg i samlingen. En inkallad lastbil från Siggesta körd av Gunnar Pratkvarn, 66, lastades under några arbetsamma timmar av byns traktor med endast en kort kaffepaus vid Högbergs Flipper.
Invånarna valde också att svedja ängen under söndagen. Spänningen var stor då Lundblad tvingades konstatera att han endast hade två (2) tändstickor. Med tur och stor skicklighet lyckades dock sångaren vid sitt andra försök slå eld i gräset. Arbetet avslutades hastigt och lustigt då Jan Olof Ström lämnade sällskapet för att se på ishockey.
"Lodisar" vid Berglunds Veranda
Ström och Skoglund utförde under söndagen lodningsarbete vid norra bryggan inför inköpet av ny förtöjningsboj. "Cirka åtta meter", säger Skoglund efter uträttat förvärv. Enligt uppgift tarvar detta en kättinglängd på mellan 15 och 16 meter och Ström startar nu efterforskningen bland leverantörer för att hitta bästa pris. Enligt Ström används enklast en tumme för att mäta dimensionen.
TV-celebritet på blixtbesök
Bengt Palmers med fru Carina skymtades i vimlet under söndagen. TV-mannen, för dagen klädd helt i svart, gick s.k. bygång och fick kaffe inte mindre än två gånger under sitt besök. Hustrun Carina valde istället att bekanta sig med den för henne intill dess okända Gunilla Nilsson och sonen Hugo. Paret Palmers tillbringade en lång stund i Högbergs residens för att berätta om sina resor till Afrika. Häpna fick fastighetsägarna lyssna till skrämmande historier om kontakter med vilda djur och ett liv i lyx i den avlägsna världsdelen.

Mattipset
Nettans Lårkaka

1 Nissan Bluebird
Startkablar
1 pkt Ekströms Pepparkaksmix

Starta bilen med startkablarna. Res till Hemmestahallen och köp mixen. Vispa ned innehållet i vatten. Grädda i 275 grader i minst 20 minuter.
Serveras glödhet med kaffe utan socker, eller med snaps.
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .