Nummer 5 vecka 12

Boj på avvägar
Enligt hitills obekräftade uppgifter har förtöjningsmateriel försvunnit från den s.k. Jägarbryggan. Det var i förra veckan som Jan Olof Ström till sin stora förvåning kunde konstatera att bojen inte längre fanns på plats. Enligt SMHI har stora ismassor i området förflyttats norrut och det kan möjligen vara i samband med detta som det oväntade inträffade. Ström har redan börjat planera ett nyinköp och vad BN erfar, är även Bo Skoglund inblandat i valet av kätting.
Känd artist hjälte i Bolvik
Igår eftermiddag kom två modstulna män till Lundblad-Nilssons residens. De påstod sig vara från den lokala fiskeklubben. "Vi blev tipsade om att ni har en traktor", sa de. Det visade sig att de kört fast en Citroén i dyn nedanför campingen och nu behövde de hjälp att komma loss. Peter fick hastigt kasta sig i traktorn och undsätta herrarna ifråga. Eftersom bommen var låst vid campingen blev Lundblad tvungen att köra runt och därmed hamnade han ju obönhörligt ute på stora vägen där han omedelbart drog på sig en kö av bilar på väg från färjan. Nåväl, rådigt drog han efter stor dramatik den fula Cittran ur dyn och begav sig sedan full av hedersbetygelser hem till familjen igen. "Så kan det gå", säger Lundblad, fastighetsägare och graviditetsansvarig.
Sitsar från Riks
Nya säten till Högbergs Flipper anlände häromkvällen. Det var JO Ström, teknisk samordnare på Riksteatern som hittat de formgjutna objekten. Allt tyder nu på att den planerade sjösättningen måste skjutas på framtiden, då monteringen kommer att ta större delen av helgen.
Nybesiktat fordon försett med skavanker
Det var under den gångna veckan som Bo Skoglund tvingades konstatera att de s.k. körriktningsvisarna var ur funktion. Lyckligtvis skedde detta efter besöket hos Svensk Bilprovning. Efter att ha konsulterat expertis kunde radiomannen andas ut. Det var ett relä som slutat fungera. "Jag tvingades avstå från att svänga in och handla på vägen hem", säger Skoglund till BN.

Snickra med Stickan
Skärbräda

1 träd
1 motorsåg
Sandpapper

Fäll trädet med motorsågen och kapa en c:a 2 cm tjock skiva ur nederdelen. Slipa med sandpapperet tills du avlägsnat alla ojämnheter.

Skärbrädan kan också fungera som bricka. Bra att ha när man t.ex. ska servera snaps!
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .