Nummer 4 vecka 12
Räntehöjning
Med anledning av riksbankens höjning av styrräntan med 0,25% kommer Bolviksnäs i stället att utöka mängden rabatter i byn. "Vi har kontaktat Lindeborgs och hoppas på en ökning med upp till 50%", säger Caj Högberg, vägfogde i delägarförvaltningen.
RADANNONSER
Timmer färdigkapat
Tall och björk bortskänkes mot beskrivning
Øysten 08-570 570 57
Vinterdäck
Körda endast 300 mil. Obs! Passar endast Borgward Isabella 1953.
Ring innan du kommer. Vi har alltid låst och sover.
Ström xx-xxx xx xx
(hemligt nummer)
Nattlig båtpassage
En större båt passerade sent går kväll byn på väg mot Bolviks brygga. Den rev upp rejäl sjö och åsamkade stort svall. "Det är väl de där jävla polackerna som har börjat damma runt igen". gissar Bo Skoglund, båtägare och bryggansvarig. Enligt uppgift passerade även Stockholm-Talinn planenligt i farleden under kvällen.
Yrsel vanligare än man tror
Även familjen Skoglund har upplevt yrsel i samband med kaffe. BN har tidigare varnat för YrselHus och problem med frånluftsdonen. Nu har det visat sig att även Willa Franca, tillverkare av trähus och leverantör av familjens bostad, har haft liknande kvalitetsproblem. Man varnar också för tillbehören till kaffet. "Sprit och kaffe hör inte ihop", varnar Peo Scheggstubb, byggledare hos Öhmans Drägg.
Omvänd rävjakt
Fredrik Pihl berättar för BN att jakten under förra helgen gav klent resultat. Tydligen har det visat sig att djuret snarare följt efter jägarlaget och på avstånd studerat medlemmarna, vilket ger ordet rävjakt ett nytt innehåll. "Ren instinkt", säger Christer Selander, markägare och keramiker, till BN.

Mattipset
Kokta ägg

1 litet hus i byggsats
1 höna
1 säck fågelfrö
1 korg
1 liten kastrull
4 dl vatten

Bygg ett litet hus åt hönan. Ge den rikligt med frö. Då äggen värpts, mota bort djuret och samla dem i korgen. Fyll kastrullen med vatten och låt äggen koka i c:a 5 minuter.
Ställ fram äggkoppar och servera med snaps.

Jättegott!
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com - .