Nummer 2 vecka 12
Rådjur hittat under gran
Ylva Plogmark, välkänd profil i byn, lät meddela att ett rådjur hittats under en promenad i skogen. Inga detaljer har hitills framkommit huruvida djuret avlidit eller endast är skadat. Blandrashunden Walter visade dock vid tillfället stort intresse för platsen och mycket tyder därför på att allt inte står rätt till. Jägare kommer att kontaktas.
Blommor på avvägar
Under måndagen anlände en oidentiferad skåpbil till byn. Det visade sig vara blommor till födelsebarnet Gunilla Nilsson som kommit helt galet. Budet besökte nämligen av misstag Högbergs residens, men avvisades till rätt adress. Festföremålet var dock inte hemma och buketten fick vänta hos grannen. Efter några timmars väntan anlände dock jubilaren och blommorna kunde slutligen hitta sin rätta ägare.
Tidigt fiskafänge
Den blivande svärsonen till Skoglunds försökte under gårdagen fånga gammelgäddan i vassen. Såvitt BN erfar, var lyckan dock inte på hans sida den här gången. Vid tidigare tillfällen har svärsonen haft bättre tur, även om vissa incidenter inträffat. Vid ett tillfälle lär till och med startsnöret till motorbåten ha brustit och årorna fick plockas fram. Numera är felet åtgärdat och båtsugna kan andas ut.
Okända attentatsmän
Ett busstreck av hitills okända mått har uppdagats. Någon har vid ett obevakat ögonblick monterat en s.k. wind-chime i form av en fisk utanför tilluftsdonet vid Lundblads sovrum. Man har i dagsläget inga spår efter förövarna. Allt tyder dock på att artikeln inköpts på Brisak i Mölnvik.
"Vi är djupt chockade" säger Gunilla Nilsson till BN.

Mattipset
Bolviksnaisesås

1 tsk salt
1 krukmått 032
2 stora plommon
1 nyskalad höstlök

Rör försiktigt ihop geggan och servera med snaps

Gott i vårmörkret!


Titta i arkivet - Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com.