Nummer 1 vecka 12
Presenning av
I helgen täckte Högberg av Flippern. Det brukar betyda att sommaren är här. "Vi kommer att installera nya sitsar av oömt material i år", meddelar båtägaren, som inte gjort sig känd för varken bil- eller båtvård. Avtäckningen var helt odramatisk och nu stundar slitsamma dagar med slippapper och fernissa för att behandla de trälister som kan ta stor skada av väder och vind. Sjösättning beräknas till nästa helg.

Nästa vecka:
Kommer båten i sjön? Missa inte den spännande fortsättningen!
Startproblem i byn
Jan-Olof Ström hade, enligt välunderrättade källor, problem att starta sin Jeep i söndags. Inkallad expertis kunde konstatera att batteriet var urladdat. Möjligen kunde felet härledas till de korta resor fordonet använts för. Enligt uppgift brukar färden sällan gå längre än till söndagstidningen i lådan och någon enstaka äventyrsresa mot färjeläget i Stenslätten. "Jag vill inte köra för mycket med bilen - det påverkar andrahandsvärdet" säger Ström till BN.
Taklucka utomhus!
Något som väckte stor uppmärksamhet var den nya entren till stickvinden hos Skoglunds. Den kände radiomannen valde att själv installera nyheten. Tyvärr var inte passformen helt perfekt och BolviksNews kunde vid besöket kontatera att en hel del arbete återstår. "Det finns väl lister" säger radiomannen vid vår förfrågan.
Kvinnans ålder
var inte på tal då Gunilla och Peter bjöd på fest. Med anledning av födelsedagen firades föremålet med både öl och korv. "Vi har både Chorizo, Bratwurst och vanlig korv" sa Lundblad då gästerna anlände. Även sojakorv fanns på menyn, då flera av gästerna hade betänkligheter inför innehållet. Presenterna gick i matens tecken och här fattades varken parmesankvarn eller nötknäppare.

"Jag trodde jag skulle få en fisk", skojade födelsedagsbarnet. BN hurrar och gratulerar!

Titta i arkivet - Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com.